Miksi tuote pitäisi maalata?

Maalaamisen, sekä jauhe- että märkämaalaamisen, tärkeimpinä tehtävinä on parantaa korroosiokestävyyttä ja parantaa tuotteen visuaalista ulkonäköä.

Oikean maalin valinta perustuu tietoon tuotteen perustiedoista sekä käyttöolosuhteista. Tämän takia on hyvä tietää meneekö maalattava kappale sisä- vai ulkotilaan, joutuuko kappale alttiiksi mekaaniselle rasitukselle tai lialle, mitä materiaalia kappale on ja onko siihen kiinnitetty valmiiksi muita osia.

Tämän perustiedon jälkeen valitaan joko jauhe- tai märkämaalausmenetelmä.

Jauhemaalaus

Jauhemaalaus suoritetaan sähköstaattisella ruiskulla ripustamalla kappale maalausradalle josta kappale siirretään polttouuniin noin 200 asteen lämpötilaan noin 20 minuutin ajaksi. Tällöin maali sulaa ja kovettuu kemiallisen reaktion avulla. Jäähdyttyään maalikalvo on saavuttanut lopullisen lujuutensa. Jauhemaalaus soveltuu erittäin hyvin eri metalleista valmistettujen tuotteiden maalaamiseen. Lisäksi jauhemaalaus on ympäristöystävällinen pinnoitusmenetelmä.

Jauhemaalaus menetelmänä

Jauhemaalaus on menetelmä, jossa maalattava kappale peitetään ensin maalijauheella. Jauhe pysyy pinnassa sähköstaattisen voiman ansiosta. Tämän jälkeen esine kuumennetaan niin, että jauhe sulaa esineen pintaan kiinni. Jauhemaalaus on oikea nimitys, mutta lisäksi menetelmästä käytetään myös nimityksiä polttomaalaus ja pulverimaalaus.

Jauhemaalaus on ympäristöystävällinen

Jauhemaalaus tehdään ilman liuottimia, ja sen vuoksi siinä 
ei synny myöskään ympäristölle haitallisia liuoitepäästöjä.

Märkämaalaus

Märkämaalaus on kuitenkin ominaisuuksiltaan sellainen, mikä antaa menetelmälle laajemman käyttömahdollisuuden kuin jauhemaalaus.

Märkämaalaus, kohdemateriaalit

Maalaamme märkämaalausmenetelmällä mm. lasikuidusta, muoveista, MDF-levyistä ja puusta valmistettuja tuotteita.

Pyydä tarjous omasta kohteestasi ja ota yhteyttä!

Pyydä tarjous!